گروت اپوکسی چیست؟

aگروت اپوکسی مزایا و معایب

گروت اپوکسی و آنچه باید از گروت اپوکسی بدانید

گروت اپوکسی یکی از انواع گروت‌ پرکاربرد در صنایع و ساختمان‌سازی و بتن است. ویژگی‌های منحصر به فرد گروت اپوکسی موجب استفاده و تقاضای بسیار زیاد تولیدکنندگان و فعالین صنعت ساختمان‌سازی و بتن شده است. مقاومت بالا، قدرت چسبندگی بسیار خوب و از همه مهمتر سخت شدن سازه در کوتاه‌ترین زمان ممکن از ویژگی‌های اصلی این نوع گروت اپوکسی است. در ادامه ما انواع گروت اپوکسی را بررسی و ویژگی‌ها و کاربردهای آن را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

گروت اپوکسی چیست؟

گروت ماده‌ای است متشکل از آب، سیمان و سایر مواد افزودنی است که جهت پر کردن تخلخل ها، فضای خالی و ترک‌های به وجود آمده استفاده می‌شود. به همین خاطر می‌توان گفت که گروت‌ها می‌توانند جایگزین خوبی برای ملات‌ها نیز تلقی باشند. یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های گروت خاصیت ضد انقباضی آن است از این روست که پس از استفاده به عنوان پرکن‌های فضاهای خالی به صورت کامل و بدون برگشت فضا‌ها پر می‌شوند.

ساختار گروت اپوکسی‌ نیز به صورتی است که تنش‌ها را جذب کرده و آن‌ها را نیز به راحتی انتقال می‌دهد. در بین انواع و اقسام مختلفی از گروت که در بازار برای مصرف وجود دارد، در حال حاضر گرایش بازار به خاطر ویژگی‌های عملیاتی و بازدهی بیشتر در ادامه بیشتر در مورد آن صحبت خواهیم کرد، به سمت استفاده‌ی بیشتر از گروت اپوکسی است.

گروت اپوکسی‌ها دارای سه جز هستند و برای تهیه‌ی آن‌ها در خطوط تولید کارخانه‌ای به صورت معمول از رزین‌های اپوکسی، سخت کننده، عمل آورنده‌ی آمین و سیلیس با دانه‌بندی مشخص و ویژه استفاده می‌شود. هنگام استفاده از گروت اپوکسی سه جز اصلی آن می‌بایست با هم به خوبی مخلوط و همگن شوند. یکی از دلایلی که این نوع گروت‌ها توانسته‌اند علاوه بر کاربری بیشتر و بهتر، مقبولیت خوبی در میان مصرف کنندگان پیدا کند وجود رزین‌های اپوکسی است. البته ما در ادامه‌ی این مقاله به ویژگی‌های مختلف گروت اپوکسی‌ها اشاره خواهیم کرد و معایب و مزایای استفاده از آن را بررسی می‌کنیم.

استفاده عملیاتی از گروت اپوکسی

همان طور که می‌دانید و پیشتر نیز بررسی کرده‌ایم گروت اپوکسی بدون حلال بوده و به راحتی تغییر حالت می‌دهد. همچنین با توجه به مقاومت بالا استفاده و کاربرد آن روز به روز به وسیله‌ی کارفرمایان در پروژه‌های مختلف در حال افزایش است. از مهمترین ویژگی‌هایی که استفاده‌ی عملیاتی از گروت اپوکسی می‌تواند داشته باشد را می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استحکام بالا و دارا بودن قدرت چسبندگی خوب
  • استفاده در کارگاه‌های تعمیراتی و نصب ماشین آلات سنگین
  • استفاده در صنعت ساختمان‌سازی

مزایای و معایب گروت اپوکسی

از مهم‌ترین و بهترین ویژگی‌های گروت اپوکسی می‌توان به سخت شدن سازه در کوتاه‌ترین زمان ممکن اشاره کرد. سخت شدن در کوتاه‌ترین زمان به دلیل مواد و ترکیبات به کار رفته برای تهیه‌ی این نوع خاص از گروت است. البته دمای محیط مربوطه نقش بسیار مهمی در فرایند سخت شدن دارد به همین دلیل همواره برای رسیدن به نتیجه‌ی مطلوب باید دمای محیط مربوطه را تغییر داد. مقاومت بالای گروت سبب شده است در برابر انواع مختلفی از مواد شیمیایی که می‌تواند آن را تخریب کند به خوبی مقاومت کند. علاوه بر این مقاومت مکانیکی بالای به آن کمک می‌کند که در برابر ضربه‌های ناشی به آسانی متلاشی نشود. همچنین هزینه‌های استفاده از گروت اپوکسی نیز می‌تواند برای کارفرما بسیار مورد قبول باشد.

فرآیند استفاده از گروت اپوکسی برگشت‌پذیر نیست به همین خاطر پیش از پر کردن فضاهای خالی می‌بایست تمامی محاسبات و موارد مربوط به استفاده از گروت اپوکسی‌ها مورد بررسی و تجدید نظر قرار گیرد. . ارتعاشات شدیدی که احتمال وارد شدن بر این نوع گروت در طی فرآیند استفاده وجود دارد به دلیل مقاومت بالای گروت اپوکسی به آسانی مهار می‌شود. علاوه بر استفاده‌ی آن به عنوان گروت ریزی در فرایند گروت کاری از آن به عنوان ایجاد کننده‌ی پیوند محکم سازه‌ای نیز استفاده می‌شود.

از جمله معایب گروت اپوکسی می‌توان به‌عدم وجود مقاومت در در برابر آب شود، و نبود خاصیت آب‌بندی در آن اشاره کرد.

ویژگی‌های گروت اپوکسی

همان گونه که گفتیم هر کدام از انواع گروت دارای ویژگی‌ها و عملکردهای منحصر به فردی هستند. به خاطر ویژگی‌ها و عملکردهای متفاوت می‌توان مهمترین عامل در انتخاب گروت شرایطی است که گروت در آن مصرف می‌شود. همچنین در بحث استفاده از گروت دو فرآیند گروت کاری و گروت ریزی با توجه به نیاز‌های موجود می‌تواند جزو اصلی‌ترین اولویت در انتخاب نوع گروت باشد. در حالت کلی گروت باید سیال بوده و دارای سنگدانه نباشد. به طوری که نباید جداشدگی سنگ و آب در سیال اتفاق بیفتد. از بارزترین ویژگی‌های یک گروت مطلوب این است که در کوتاه‌ترین زمان به مقاومت قابل قبولی برسد. این امر کاربرد و عملکرد آن را افزایش می‌دهد زیرا با افزایش بازده در کوتاه‌ترین مدت می‌تواند پاسخگو بوده و برای مصارف گوناگونی را به صورت کامل قابل قبول و مورد پذیرش کند.

همان گونه که پیش‌تر نیز اشاره کردیم قابلیت سخت شدگی سریع و بدون جمع شدگی از ویژگی‌های اصلی گروت اپوکسی است. از دیگر ویژگی‌های گروت اپوکسی می‌توان به استحکام بسیار بالای آن در برابر ارتعاشات اشاره نمود. سخت شدن سازه در کوتاه‌ترین زمان همانطور که اشاره شده سبب کاربرد وسیع گروت اپوکسی شده است، البته لازم به ذکر است که سخت شدن سازه به دمای محیط نیز وابسته است. از دیگر ویژگی‌های این گروت می‌توان به چسبندگی آن به ریز کارهای فولادی و معدنی اشاره کرد.

نتیجه گیری

همان گونه که در متن این گزارش گفتیم استفاده از گروت آماده با توجه به دستورالعملی که تولید کننده اقدام به انتشار آن می‌نماید، بهترین روش استفاده است. همچنین اگر شما به مشاوره برای خرید گروت آماده نیاز دارید یا قصد خرید بهترین گروت آماده‌ی تولید شده با مواد اولیه را دارید با ما تماس بگیرید. کارشناسان و مهندسان ما در بتن شیمی ماهان آماده‌ی پاسخگویی به شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.